Jälkilämmöt työllisyysfoorumista, osa 2.

Mini-tulevaisuuspajoissa innovoitiin ja innostuttiin

Iltapäivän ohjelmana foorumissa oli erilaisia toiminnallisia ja osallistavia pajoja. Olimme itse suunnittelemassa ja toteuttamassa kokonaisuuteen kuuluvia mini-tulevaisuus pajoja. Mini-tulevaisuus pajoissa kävijät saivat maistiaisen maalis-huhtikuussa järjestetyistä TUTTU- 6aika –hankkeen pajoista.  

Foorumissa esiteltäväksi valittiin paperi kiertää –aivoriihi sekä kuvatehtävä pienryhmissä. Olin itse ohjaamassa aivoriihtä. Minusta oli innostavaa nähdä, kuinka alun luomisen tuska muuttui vähitellen aivoriihen osanottajien uusiksi innovaatioiksi ja ideoiksi. Monet ideoista olivat suoraan sovellettavissa työelämään ja toivonkin, että ainakin osa osallistujista sai tästä kipinän lähteä toteuttamaan uusia käytäntöjä omassa työssään.  

Pajan vetäminen oli minusta jännittävää, mutta todella mielenkiintoista ja innostavaa. Oli hienoa kuulla, millaisia ajatuksia työelämässä olevilla henkilöillä oli työllisyydenhoidosta ja siitä, miten sitä voitaisiin kehittää. Innostuin myös näiden menetelmien hyödyntämisestä omassa opinnäytetyössäni, jonka aiheena on mielenterveystyön kehittäminen vanhuspalveluissa. Jännittävää nähdä, mitä innovaatioita sillä saralla saadaan näiden menetelmien avulla aikaiseksi.  

Jemina Niemi 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s